Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själviskhet är norm

Annons

I Avesta Tidning (19/10) skriver Ulf Berg, M: ”Vi har tydligt visat att vi har idéer för framtiden och att de faktiskt går att omsätta i verkligheten.”

Allt går att omsätta i verkligheten och det är precis vad det politiska hasardspelet visar. Mänskliga problem kan inte som matematiska lösas vid skrivbordet. Konsekvensen och resultatet blir ofta annat än det tänkta.

Politiska system är en enda lång historia av konkurser och så länge som vi inte har insiktsfull maktutövning förblir historien den samma.

Berg skriver: ”Det handlar om att var och en ska ta ansvar för sig själv och sina egna beslut, men också sin omgivning.” Samhället är ett kollektiv och i ett kollektiv hjälper man de som mest behöver.

Om en familj har ett barn med funktionshinder (handikapp) är det familjens skyldighet att arbeta för barnets bästa. Samma sak gäller regering/riksdag för att värna funktionshindrade och sjuka i samhället. Regering/riksdag ska tjäna det gemensammas bästa för allas välgång.

Människor är inte lika och har inte samma möjlighet att ta ansvar. En jämlikhetstro som handlar om att ”var och en ska ta ansvar för sig själv och sina egna beslut, men också sin omgivning” är en osanning som Berg försöker göra till sanning.

I dag har den själviska samhällsandan blivit normerande för tänkande och handlande. Där kollektiva självuppoffringens anda saknas blir samhällssystemet förfelat.

Berg skriver: ”Bland annat har vi tagit fram ett helt nytt program för vår politik, både lokalt och internationellt.”

I AT 19/10 finns en artikel som handlar om att alla som har LSS (lagen om stöd och service) skall granskas och redan nu har flera personer fått avslag på sitt LSS-stöd. I artikeln står att läsa:

”FK följer den mall som kommit från regeringen, där är det exempelvis reglerat hur länge ett toabesök ska ta.”

Som avslut hoppas jag Berg och regeringen har en bättre ”mall” för funktionshindrade, sjuka och toabesök i sitt nya program.

Fors

Krister Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons