Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självhushåll är framtiden

Annons

Dagens system där EU dikterar villkoren måste hävas. Häva beroendet av detta system innebär att vi avvecklar den centraliserade makten. Ekonomiskt och politiskt betyder det att litet, inte stort, är skönt.

Krylbo, Karlbo, Fors, By, Horndal och övriga ytterområden är sköna. Inte centraliseringen till centralorten Avesta, större regioner, till Stockholm eller Bryssel. Ryggraden i det ny måste vara lokalsamhällen som samarbetar

för sina egna behov och inte är beroende av ett system de inte har någon makt över.

Grundmodellen för framtida ekonomi är självhushåll, både för enskilda individer och kommuner, det minskar beroendet och ger folket makten åter.

När människor får livnära sig på mat som de odlar på egen jord tillgodoses först folkets behov och inte de transnationella bolagen, EU och Nafta (Nordamerikanska frihandelsområdet).

Gatt-avtalet öppnar gränser för fri världshandel. En skapelse som förstör nationers, kommuners och folkets förmåga att fatta egna ekonomiska beslut.

I Sverige måste exempelvis Avesta kommun rätta sig efter detta avtal som innebär att fartyg, långtradare, tåg och flyg transporterar produkter över hela världen och förbrukar bränsle, resurser och förgiftar miljön. I nästa stund talas det om miljö och klimat.

Sent skall syndaren vakna. Förhoppningsvis börjar vissa av kommunens politiker inse konsekvensen av vad ett ja till EU, öppnandet av fri världshandel, avreglering, utförsäljning och privatisering betyder.

När man säger ja till befallningar som kommer ovanifrån, utan att veta eller tänka igenom konsekvensen av sitt ja, ser vi vad som händer.

Centraliseringen av politiska makten medför att lokalsamhällen har tynat- och tynar bort. Är det så vi vill ha det?

Värt att veta, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons