Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt fart på Avesta

Annons

När Plushuset och affärerna på gågatan stänger för dagen känns det som att hela centrum slocknar. Att gå i attraktiva aktiva outdoor Avesta en lördag efter 15 för att inte tala om en söndag kan bara beskrivas som mörker, öde och inaktivitet.

Det enda ställe där spontan rörelse och energi alltid tycks spira är skateboardparken.

Vi behöver fler platser som lockar ut oss Avestabor för spontan aktivitet, positivt umgänge. kontaktskapande och samhörighetskänsla.

Glädjande i det dystra centrum är att möjligheterna för nyskapande finns bara runt hörnet. Vi har en stor omfångsrik yta bakom Plushuset som bara väntar på att få leva upp. Dess funktion i dagsläget kan vi i ärlighetens namn beskriva som oerhört sorglig och negativ.

Håll med om att lite mer glädjande känns området så fort något arrangemang bedrivs på platsen, som nu senast under valkampanjen då det både bjöds på musik och underhållning för barnfamiljer.

Jag föreslå att denna yta blir en del av vår stads dragplåster.

Ett tidigare förslag bör tas upp igen, utomhus skridskobana med läktare på ena sidan.

På sommaren finns en mängd aktiviteter som kan bedrivas på platsen, till exempel basket, innebandy, skateboard eller varför inte låta stans dansledare hålla danskurser av olika slag och för alla generationer ute i det fria.

Dans och musik skulle skapa en härlig atmosfär och det ena utesluter inte det andra. Scenen bör finnas kvar men nyttjas mycket oftare, säkert finns det någon av Avestas duktiga körer som vill driva Allsång i parken en dag i veckan under sommarmånaderna med inbjudna lokala talanger.

Scenen borde även användas för barnteater då och då och uppträdande av estetgymnaster, lokala band med mera.

Beachvolleyboll är en sport som inte kräver särskilt stor yta och som skulle tillföra energi och aktivitet till området. Två beachplaner samt utrymme för beachhandboll/fotboll. Minigolfbanorna kan flytta till detta område och liksom boulebanor locka flera generationer.

Skulle en snickerboa/pysselstuga vara en idé där barn får möjlighet att prova att snickra, måla, sticka, väva, lyssna på sagor? Kan denna stuga drivas av pensionärer som vill dela med sig av sitt kunnande, sin tid och värme?

Är detta även platsen för utomhusbadet?

Sparar vi sedan ytor för picknick och kubbspel så tror jag fler skulle välja den södra utgången från Plus.

En annan fråga som ofta tas upp är bristen på en riktig lekpark, där tycker jag Karlbergsparken har stor potential, om man väljer att utvidga ytan till den övre delen av parken. Möjligheterna är stora och nivåskillnaden kan nyttjas med roliga rutschkanor, klätterväggar med mera.

Skapa en lekpark som lockar till rörelse och lek för alla åldrar. I en stad där det föds mer barn än på länge kommer inte efterfrågan att minska på dessa områden, snarare öka.

Sala nämns ofta som en förebild i lekparksammanhang och att ta nästa kommunmöte där kanske kan vara nått.

Jag ser med stor förväntan fram emot att få en kommunledning som förstår vikten av rörelse, gemenskap och vi-känsla. Kom igen Lars Isaksson, anfall är bästa försvar!!

Avesta

Det är dax nu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons