Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på järnväg

Annons

Tack vare en ansvarsfull politik under finanskrisen har vi undgått de svåra påfrestningar som drabbat många andra länder. Vi ser nu hur den ekonomiska återhämtningen har kommit i gång.

Det öppnar för möjligheter att förstärka insatserna i samhällsfunktioner som är viktiga för tillväxten och för att människors vardag ska fungera. Vi kommer därför att utöka satsningen på underhåll av järnvägen med

ytterligare 800 miljoner kronor under 2011. Det innebär att alliansregeringen i år satsar totalt 6,1 miljarder kronor på järnvägsunderhåll i landet.

Vår förhoppning är att det bidrar till en bättre och pålitligare järnvägstrafik i Dalarnas län.

Alliansregeringen beslutade 2010 om en historisk infrastruktursatsning på närmare 500 miljarder kronor fram till 2021. I satsningen ingår ökade resurser för drift och underhåll i det svenska järnvägsnätet med 1,4 miljarder kronor årligen.

Järnvägen har under flera decennier varit föremål för bristande underhåll. Det är inte acceptabelt. Företag och privatpersoner måste kunna känna tillit till ett av de viktigaste transportmedlen i landet.

Dalarna har goda möjligheter att växa. Länet har ett dynamiskt näringsliv som spänner över flera olika branscher, ett strategisk bra läge i mitten av Sverige och en god grundläggande infrastruktur.

För att länet ska kunna fortsätta utvecklas krävs insatser för att förbättra och underhålla den befintliga infrastrukturen. Investeringar i infrastruktur är komplexa projekt som tar tid både att förbereda och genomföra. Ett järnvägsnät vars underhåll varit underprioriterat under lång tid tar också lång tid att åtgärda.

Vi kommer därför att genomföra förändringar på både kort och lång sikt.

Vi moderater tar dessa frågor på stort allvar. De stora satsningar som vi nu gör på underhåll av järnvägen, i kombination med det uppdrag regeringen har gett Trafikverket att utreda hur vi kan öka kapaciteten i det befintliga systemet, är breda insatser för att förbättra dagens situation.

Vi vill ha ett starkt och konkurrenskraftigt Dalarna. Där är en fungerande infrastruktur en av de viktigaste förutsättningarna.

Carl-Oskar Bohlin, M

Riksdagsledamöter för Dalarnas län

Ann-Britt Åsebol, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons