Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till Dalamejeri

Annons

Splittra inte Milko, alla Milkoleverantörer måste få garantier för avsättning av sin mjölk.

Vem skall ta ansvar för att alla Milkos medlemmar får leverera sin mjölk i fortsättningen om Grådö säljs till Cobham Invest och det blir ett rest-Milko som ingen vill kännas vid? Var finns solidariteten med de övriga Milko-leverantörerna i Jämtland, Värmland och Medelpad?

Speciellt anmärkningsvärt är att förtroendevalda i Milko, som demokratiskt och enhälligt har röstat för en fusion med Arla, nu aktivt arbetar mot en fusion genom att arbeta aktivt för ett nytt Dalamejeri.

Var finns helhetssynen och omtanken om övriga Milkomedlemmar som inte råkar bo i Dalarna eller norra Västmanland. Sannolikheten för att Arla tar hand om resten är i princip obefintlig.

Att spela på Konkurrensverkets möjlighet att ställa krav på Arla enligt förslaget är naivt och leder till att samgåendet ytterligare försenas eller inte blir av.

Eller hoppas man på att någon annan riskkapitalist kommer till undsättning som räddar övriga Milko.

Mjölkproduktionen är ryggraden för landsbygden i våra respektive regioner, vi får inte riskera att slå ut den genom lokala lösningar som riskerar helheten.

Det finns ett fusionsförslag som antagits enhälligt på Milkos stämma. Genomför den så fort som möjligt för att säkerställa att alla Milkobönder får avsättning för sin fina råvara.

Ordförande LRF Dalarna

Dag Rogne

Ordförande LRF Värmland.

Jan Thorén

Ordförande LRF Gävleborg

Thure Eriksson

Ordförande LRF Västernorrland

Håkan Nilsson

Ordförande LRF Jämtland

Ulric Isacson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons