Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så skall mobbning hanteras

Annons

Det är både inne, modernt och trendigt att ha modeller nu. Jag vill slå ett slag för Skogsbomodellen gällande mobbning och kränkande behandling.

Mitt barn har en historia av kränkningar bakom sig, mobbning från både lärare och elever av anledningar jag inte tänker gå in på här.

På förra skolan tog det tre år att få dem att förstå att det var allvar och inte ens då gick det att göra något vettigt. Lärarna sa åt barnen att ”ignorera” mitt barn bland annat.

Man sa att man använde sig av en modell... Jag vet inte om jag ger så mycket för den modellen. När ett barn gråter i panik för att det inte vill börja i skolan, då tror inte jag modellen funkar.

Vi bytte skola, till Skogsbo skola.

I veckan ringde läraren och berättade direkt vad som hänt, berättade för mig vad de skulle göra, hur mitt barn mådde och vad som skulle hända sedan. De hade tagit tag i situationen ögonblickligen.

En lärare hade tagit hand om mitt barn och en annan om det andra barnet och situationen kunde lösa sig utan några större åthävor hemifrån.

Jag behövde bara lyssna på berättelsen från barnet och när slutet kom på historien var allt utagerat.

Visst fanns ledsenheten kvar en stund men bemötandet från lärarna var magnifikt och formidabelt! Mitt barn var mycket glad över hur de vuxna hade agerat och kände sig stärkt efter händelsen.

De såg problemet, tog sig an det och gick vidare utan att försöka gömma eller släta över.

Det är Skogsbomodellen enligt mig. Just do it!

Nikemorsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons