Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så får det inte gå till!

Annons

Jag och min dotter med kompis skulle ha en trevlig kväll ihop den 26 september när det var tjejkväll på Plushuset. Vi gick dit i tid, och stod precis framför dörren. I början var allt lugnt, men sen kom det mer och mer folk som tryckte på bakifrån. Som om det vore värsta rockkonserten inne i Plushuset.

Trycket blev enormt, och små barn i femårsåldern stod med sina föräldrar och trängdes.

Varför fanns ingen ordningsvakt? Ingen kontroll alls hur det var utanför portarna. Inne i Plushuset stod personal och bara tittade.

Ett barn hade svårt att andas, men det lägger jag stor skuld på föräldrarna som envist skulle stå kvar trots trycket som bara blev värre bakifrån av människor.

klockan 18.30 öppnas dörrarna. Döm om min förvåning när folk sprang in, små barn slog i huvudet i dörrarna, vuxna människor knuffade omkull varandra, slet i varandras kläder för att hänga med folkmassan. Själv drog jag mig snabbt in mot Lindex för att inte ramla omkull av allt folk. Ramlade ändå, och gjorde mig ganska illa i knäet, höften och handleden.

För vadå? Jo, lite småprover på någon kräm och några hårsnoddar. Inte var det mycket mer.

Jag menar inte att påsarna behövde innehålla mer. Vad jag menar är att det var tur att ingen blev allvarligt skadad.

Sen är jag så arg och besviken då jag frågade en av de som hade ordnat tjejkvällen vem man skulle prata med när man hade gjort sig illa. Svaret jag fick var ”Ja, det är ju folket som är inne i Plushuset” (alltså de som sprang, knuffades och gjorde allt för att vara först trots att de inte ens stod först i kön).

Jag fann mig inte då, men under min sömnlösa natt med värk tänkte jag att det borde vara de som ordnat allt som jag skulle vända mig till!

Det måste vara deras ansvar att allt går smidigt till vid insläppet, genom att till exempel släppa in några åt gången och inte ha alla dörrar öppna från gågatan.

Uselt att skylla på folket. När man arrangerar en sak ska man se till att allt går bra och rätt till.

Ingen skall behöva göra sig illa. Man är ju där för en trevlig kväll.

Jag kommer inte nöja mig med svaret jag fick, eftersom jag fortfarande har ont och säkert flera, för att inte tala om barnen som slog i huvudet i fönsterrutorna vid insläppet, hur gick det för dem?

Nej, när man ordnar något så ska man se till att säkerheten går först. Inte bara stå i Plushuset och titta på när folk springer och faller omkull. Då är det stora brister i det hela.

Den jag pratade med frågade inte ens hur det hade gått, var jag hade ont, utan bara gick sin väg.

Så här borde det inte få gå till. Nu fick man springa för att inte bli krossad.

Vad gav kvällen mig? Sömnlöshet och värk för att man skulle ha trevligt och handla lite, och umgås.

 Annchristin, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons