Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politik är M-politik

Annons

Man kan fundera varför sossepolitiken i så gott som hela Sverige ligger så nära moderatpolitiken. Troligen för sossepolitikernas höga löner och pensioner.

Efter bara några år som politiker är det bra att efterapa moderatpolitiker, för det gynnar deras egna plånböcker. Så har det blivit i den individuella blå kapitalismens Sverige.

Men till exempel arbetarålderspensionärer som arbetat i hårda jobb i 45–50 år får en ålderspension så det knappt går att hålla näsan över vattenytan med och ingen höjning ens för de årliga prisökningarna. De sista åren har pensionen blivit lägre i stället.

Sossepolitikerna på riksnivå och sossepolitiker här i Avesta kommun, inget undantag, har helt slutat med allt vad arbetarideologi heter i sin politik. Jag skulle tro att socialdemokratiska väljare inte vill ha en sossepolitik som är rena moderatpolitiken, med alla privatiseringar inom stat och kommun, som nu sker.

Till exempel, sossepolitiker här i Avesta kommun lyssnar tydligen mer på marknaden och höga kommunala tjänstemän och konsulter än på sina egna väljare.

R V J, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons