Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S mest för äldre män

Annons

S-kvinnorna är besvikna, med all rätt, efter att de äldre och vise männen intagit sina poster i nämnder och styrelser. Ungdomarna måste vara än mera besvikna, igen.

Anneli Palm tycker av någon märklig anledning att den ideala könsfördelningen är 60-40 procent manligt-kvinnligt i de politiska församlingarna. Oerhört konstig inställning från en ordförande för S-kvinnorna i Dalarna.

Den stora frågan är hur det går till när männen utser sig själva? Medelåldern i fullmäktige är mycket hög, antalet kvinnor har minskat till larvigt låga 15 stycken.

Är det kompetens, ålder, kön, intresse, bostadsort, yrke eller något annat som avgör var man hamnar? De som nu till exempel hamnar i Gamla Byns styrelse, där arvodena är nästan svindlande 12 000 kronor per effektiv styrelsemötestimme, vad har de för egenskaper som gör att de utan att skämmas kan ta emot så mycket pengar av ett kommunalt bostadsbolag.

Vad kan vi skattebetalare förvänta oss av dessa ledamöter?

Eller är en av förutsättningarna för att bli vald att man bara håller med ordföranden? Så mycket pengar borde väl rimligtvis på något sätt generera något tillbaka till skattebetalarna.

Avestas socialdemokrater verkar ha en stark förkärlek för kommunala aktiebolag. Och verka för att kvinnor och ungdomar håller sig borta från makten och pengarna.

Politikerämne 60+, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons