Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S blek kopia av M

Annons

I Avesta Tidning (8/12) skriver Roger Hemming att S behöver tydliga ledare, inte ny politik, och att politikens facit finns i S historia. Roger Hemming glömde något mycket viktigt och avgörande för socialdemokratins fortsatta existens.

20 november 2008 röstade S och allianspartierna ja till Lissabonfördraget. Utan att höra svenska folket!

Den 24 november i år röstade riksdagen för grundlagsändringen med siffrorna 308 för och 20 mot. (21 var frånvarande). Utan att höra svenska folket!

Från årsskiftet kommer det att stå i regeringsformen att Sverige är medlem i EU.

Konsekvensen blir att ett utträde ur unionen försvåras betydligt eftersom det i framtiden kräver en grundlagsändring och att alltmer av beslut kring inhemska tillgångar, arbetsrätt, fackliga frågor, rättsfrågor, sjukvård, vårdtjänster, upphandling, djurskydd etcetera flyttas till Bryssel. Redan nu berörs cirka 80 procent av fullmäktiges beslut av EU-direktiv.

Vad beträffar S så är det partiet och folket, genom S-ja till EU-medlemskapet och grundlagsändringen, de största förlorarna. S kommer aldrig inom ramen för EU att bli något annat än en blek kopia av Moderaterna.

Socialdemokraterna måste som Mona Sahlin gör, följa John i en budgivning om väljarnas gunst i kronor. Egna idéer, förslag eller egen politik låter sig inte göras. Rollen är härmapans, eftersom S är i opposition får det sitta i sista vagnen och följa Fredrik Reinfeldts EU-politik.

Vad folket beträffar är det många som är förbannade, nedstämda, olyckliga, lidande på grund av försämringar, medan andra är glada och överförtjusta för att de fått lite mer i egna egoistiska plånboken.

Roger Hemming, med EU-medlemskapet och grundlagsändringen förblir S och folket förlorare. Som jag ser det finns det bara en väg att gå om S ska hitta tillbaka till sitt ”facit” och det är att S på något sätt tar oss ut ur EU-medlemskapet.

Avesta

Värt att veta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons