Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn hotar turistmål

Annons

Avesta är en viktig turiststad i Sverige. En av de viktigaste av småstäder i Svealand!

Vi har turister nästan dagligen som kommer till Jularbomuseet och samtidigt går till Gamla Byn för att bilda sig en uppfattning om hur Avesta såg ut när det grundades som stad på 1600-talet.

På sommaren är det gamla järnbruket, som i olika våningar har information om hur arbetet förr gick till, och myntmuseet, som är ett av de största i världen, öppet för turisterna.

På somrarna när det regnar, ofta skyfall, blir vissa områden dränkta i vatten så att de boende inte kan gå ut. Risken är stor att vatten kommer in i husen och orsakar mögel. Allt detta beror på att en riktig dränering saknas!

Flera brunnar behövs, det är fel lutning på vägarna och en total avsaknad av skydd mot vattenmassorna. Vägarna i Gamla Byn blir obrukbara. Stora håligheter i vägbanan som slår sönder bilarna uppstår och vi som bor här måste få en förändring.

Det är inte hyresgästerna som genom höjda hyror skall betala de gamla misstagen. Avesta kommun och företaget Gamla Byn AB bär ansvaret för Avestas utveckling. Pengarna finns hos Gamla Byn, som har gjort goda förtjänster genom smarta investeringar. Dessa pengar skall användas till att restaurera miljön i Gamla Byn och få på asfalt på genomfarten ”Badhusgatan”!

Avesta

Jan Dahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons