Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen följer ej grundlagen

Annons

I Regeringsformens första kapitel paragraf 2 som är en av Sveriges fyra grundlagar, kan man bland annat läsa följande:

”Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd skall vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet.”

Jag hävdar då att vår alliansregering inte följer detta då de håller på att skapa ett vi-och-dom-samhälle.

Oavsett vilket system vi har för den sjuke eller arbetslöse så finns det alltid de som försöker utnyttja systemet. Men jag tror att de allra flesta försöker och vill göra rätt för sig.

Om personer i min omgivning blir sjuka eller arbetslösa har jag inget problem med att de får ha ett drägligt liv och inte riskerar sin försörjning och bostad. För Sverige har råd med det! Sedan skall naturligtvis fusk stävjas!

Nej, låt oss stå upp mot den arrogans vår regering visar mot dem som behöver samhällets stöd.

Senast i förra veckan när socialförsäkringsministern Ulf Kristersson fick göra en pudel för att inte göra som riksdagen två gånger ålagt honom.

Enligt statistik från Eurostat och SCB var arbetslösheten högre cirka 1993 -1999 under dåvarande bankkris än i dag, men flertalet omfattades av det skydd som samhället hade då.

Efter att antalet personer som i någon form behövde samhällets stöd stadigt sjunkit fram till 2007 stiger talen nu igen. Kostnaden för dessa personers försörjning förskjuts också från staten till kommunerna.

Vart i h-e är vi på väg? Så skulle ett underhållningsprogram kunna inledas, men så ser det ut i alliansens Sverige, bland ”verklighetens folk” som Kristdemokraterna uttrycker det.

Till sist: Nu vill bankerna ha våra pengar igen!

John-Åke Johansson, Fors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons