Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvis fördelning på gång

Annons

Svar till Mikael Isacsson, förälder till ridsportande barn (AT 8/6 samt 6/7).

Vill börja med att be om ursäkt för ett sent svar, men det här är en fråga som inte är så enkel och som vi nu jobbar intensivt med.

När Avesta ridklubb fick sitt driftbidrag fanns bara en ridanläggning i kommunen och driftbidraget grundades därefter.

När sedan kommunfullmäktige 2005 beslutade att bevilja kontant investeringsstöd enligt modellen krona för krona på 1,5 miljoner för tre ridhusbyggnationer fick Avesta ridklubb (som då fick sitt andra ridhus) behålla sitt driftbidrag fast verksamheten utökades. För de andra, Åsebo och Storbyn, grundades driftbidraget på dåvarande verksamhet.

Den 1 januari 2010 flyttades fritidsverksamheten över till bildningsstyrelsen igen och redan då startades en utredning om hur vi fördelade kommunens budget till fritidsverksamheten och nu har vi en budget i balans för fritid.

Du tar sedan upp varför skillnaden mellan kommunala satsningar på ridsporten och de sporter som bedrivs på till exempel Avestavallen är så stor.

Avestavallen är kommunens huvudarena, vi äger den men vi äger inte ridanläggningarna. På Avestavallen har vi en konstgräsplan som alla föreningar i vår kommun får boka. Dessutom är fyra föreningar stationerade där: Avesta BK, Avesta AIK, Avesta DFK och IK Stål.

Övriga föreningar och allmänheten har också möjlighet att boka tider där. 25 procent av verksamheten på Vallen utgörs av lektioner från skolan. Därför har vi också satsat på Avestavallen som vår huvudarena.

Den 7 mars i år tog vi beslut i bildningsstyrelsen att utreda det totala stödet till föreningar i Avesta kommun, där målsättningen är att få ett mer rättvist system att fördela bidragen på. Den utredningen pågår just nu för fullt och vi kommer att behandla ärendet i oktober i bildningsstyrelsen.

 Mikael Westberg, ordförande i bildningsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons