Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rak höger mot arbetslösa

Annons

Arbetslösheten i Sverige är stor, inte minst bland ungdomar. Som väntat under Almedalsveckan pratas det mycket om jobben, vilket är superbra för arbetslösheten måste vi få bukt med, så långt är alla överens.

Ur lång arbetslöshet kommer inget gott och jag känner ingen som inte vill ha ett jobb att gå till.

Vår statsminister däremot har dock den uppfattningen att alla som verkligen vill ha ett jobb skaffar sig det, eller som han i sitt tal i Almedalen uttrycker det ”de som inte har jobb har bestämt sig för att inte ta något jobb”.

Snacka om att ge en rak höger i ansiktet på alla dem som inte har ett arbete att gå till. Är det verkligen en sådan nedvärderande syn på människor vi vill ha hos dem som styr vårt land.

Senare i Aktuellt samma dag säger han att för höga ersättningar i a-kassan gör folk mindre benägna att söka jobb.

Arbete är inte bara pengar, Fredrik Reinfeldt, det är också en känsla av att vara behövd, att känna en gemenskap med arbetskamrater, en social trygghet och liknande viktiga saker som krävs för att man ska må bra. Det kan inte enbart a-kassan uppfylla.

Tycker ni som jag, gör er röst hörd i valet i september för ett regeringsskifte. Gör det för alla som inte är så lyckligt lottade att de har ett jobb eller får vara friska eller för alla pensionärer som inte har fått samma skatteavdrag som de som jobbar. Det kommer att bli ett jämt val och just din röst kommer att ha betydelse!

IF Metallare och socialdemokrat

Eva Gustavsson, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons