Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Dalamjölken!

Annons

Konsumenterna i Dalarna har helhjärtat har stött Milko och oss mjölkbönder. Det värmde enormt att se hur köptrogna Dalfolket var när Milko lanserade Dalamjölken.

Tyvärr räcker inte det till för att Milko ska kunna leva kvar som en egen mejeriförening och det skär i hjärtat. Inom Milkoområdet har mjölkproduktionen minskat från 410 miljoner kilo till 250 miljoner kilo på tio år och nu är Milkos kapital i princip slut.

Nu är det enda sättet att rädda kvar mjölkproduktionen i Dalarna en fusion med Arla, som sker tidigast hösten 2011.

Arla är liksom Milko en bondeägd mejeriförening som värnar sina mjölkbönder. Vi skulle vilja be alla konsumenter att fortsätta stödja mjölkproduktionen i Dalarna.

Det kan de göra genom att fortsätta köpa Milko så länge det finns kvar. Milkos bönder har redan fått sin betalning sänkt 13 procent. Om försäljningen sjunker för mycket under den tid Konkurrensverket behöver för att godkänna fusionen så sänks Milkoböndernas betalning ytterligare.

Något som nästan ingen bonde klarar av. När och om fusionen sen går igenom hoppas vi att ni, liksom vi bönder, kan vänja er med att se Arla som ert mejeri och på så vis fortsätta köpa mjölkprodukter producerade i Dalarna och packade i Grådö.

För det viktigaste måste väl ändå vara att mjölkbönderna, korna, jobben och de öppna landskapen blir kvar i Dalarna, inte vilket namn det står på mjölkkartongen.

Fornby gård, Horndal,

Hasse och Johanna Eriksson, Bengtsbo,

Marit Ottosson Svensson, Dala-Husby,

Erik och Martin Bengtsson, Sundborn,

Lars Backlund och Svante

Gustafsson, Leksand,

Hans och Julie Skogs, Leksand

Maria Nordqvist och Peter Paulsson, Lindängets Gård, Orsa

Per-Arne Pettersson, Evertsberg

Milkobönder i Dalarna

Kajsa och Karl-Johan Petersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons