Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Q-märkt viktigare än säkerhet?

Annons

I det sista informationsbrevet från Gamla byn ber man om att hyresgäster som riskerar att få stora is- och snömängder på sig från taken skall ha överseende med problemen.

Och de säger även att problemen kommer att återkomma.

Det är en skrämmande inställning. Frågan som man då kan ställa sig är om det även är ägaren Avesta kommuns ägardirektiv eller är det en styrelsebedömning att de som bor i Gamla byn helt enkelt får räkna med att få stora isflak på sig från taken.

Längs till exempel Badhusgatan har det varit fullt av dessa isklumpar. Om de hade träffat någon skulle de säkerligen orsaka till med mycket allvarliga skador.

Anledningen till att man inte sätter upp snörasskydd överallt är att området är q-märkt.

Ut mot Kyrkogatan får det sitta snörasskydd så de som går där är mera värda att skydda än de som går inne på gårdarna och gatorna i byn.

Och det finns många barn i området som när som helst på vintern kan få dessa isflak på sig.

Mot dessa q-restriktioner fanns för ett par år sedan bortåt 25 mer eller mindre grova överträdelser som Gamla byns ledning bara i ett fall brydde sig om.

Dessa finns fortfarande kvar liksom ej tillåtna markiser, paraboler på taken och alla bilar som numera kan och får parkeras överallt i detta q-märkta område.

Så Gamla byns egen tolkning av q-restriktionerna och kontrollen av dem är inte seriös.

Avesta kommun får väl som ägare hoppas på att den första som drabbas av en riktigt allvarliga olyckan – eller den drabbades anhöriga, visar stort överseende med att det ibland är viktigt att följa q-regler.

Vore väldigt trevligt att höra om kommunalrådet tycker att is och snömassor från taken på kommunalt ägda hyresfastigheter tillhör det som man får räkna med som hyresgäster hos Gamla byn.

Q eller hjälm på, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons