Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prata om droger!

Annons

Politiska utspel, valprogram och presentationer av valaktuella personer börjar nu fylla media och brevlådor. Olika frågor aktualiseras och vi ombeds rösta på personer som vitt och brett lovar oss guld och gröna skogar.

Men vissa frågor vågar man inte ta tag i, vallöftena uteblir helt. Exempelvis frågan om drogerna i Avesta kommun – vart tog den vägen?

Nyligen kom miljöpartiets valprogram i brevlådan. Ett ambitiöst program, tryckt på fint, blankt papper. Men inte ett enda ord om drogsituationen i vår kommun. Svagt, mycket svagt! Och ändå: problemet är ju så uppenbart, ingen av oss väljare kan undgå att se vad som händer. Polisen i Avesta har lovat hårdare tag mot ungdomsfylleriet (AT 11/8). ”Missbruk är ett stort ohälsoproblem” (AT 13/8): antalet alkohol- och drogmissbrukare har ökat markant i Avesta det senaste året.

Dagens Nyheter skriver att alkohollangningen till unga har ökat med 500 (!) procent på tio år. Men våra lokala politiker fortsätter att sova. Här är det viktigare med fri företagsamhet och obegränsade utskänkningstider för krogarna. Den enda politiker – hittills – som vågat ta i frågan är Lars Isacsson, S. Heder åt honom!

I en intervju i AT 9/7 ger han besked om den betydelsefullaste valfrågan: ”Den viktigaste frågan är drogmissbruket bland ungdomar, det är en knäckfråga för hela samhället att få stopp för missbruket bland unga...”.

Kanske vi ska sätta kryss för Lars Isacsson på kommunvalsedeln?

Hans Jalkehag, fristående debattör, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons