Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker har skygglappar

Annons

I AT:s ledare 18 november står ”ordförande Wojciech Nedzewicz, MP, förklarade i AT (11/11) att det ’aldrig är roligt att läsa konsekvensanalyser när man drar ner resurser’ ”. Det är heller inte roligt att drabbas av dessa ständiga nerskärningar.

Jag frågar mig om det kan bli annat när politiker beter sig som en flock får som springer i samma spår och ropar ”lita på mig!”

Beslut hinner inte komma på plats innan nästa beslut läggs fram. Beslut om samhällsutvecklingen går så fort att politiker inte ser konsekvensen av de beslut som läggs fram.

Alla politiker tycks dra åt samma håll där beslut handlar om att privatisera, bolagisera, globalisera och sälja ut till den som bjuder lägst. Det är beklämmande när politiker inte vågar stå för sina inre värderingar och för sitt eget partis agenda.

I detta ”moderna” tidevarv tycks det bara finnas en väg att gå och det är: Full fart framåt med skygglappar på! På en sådan väg är det svårt att överblicka vad beslut får för konsekvens.

Vart är vi på väg? En fråga som varje enskild politiker borde tänka igenom. Med fortsatt gemensamt flockbeteende utan egen eftertanke är risken stor att parollen förblir som nu. Full fart framåt med skygglappar på!

Krister Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons