Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker har för mycket makt

Annons

Jag har varit på ett par veckors besök i Stockholm. Plötsligt står det klart för mig att det vi gnäller om i Avesta bara är småsaker jämfört med vad som händer i städerna, särskilt i Stockholm.

Trots att staten kammar in en stor del av vad vi tjänar i skatt behandlas vi av politikerna som tiggare som lever på deras barmhärtighet.

Många av oss som har arbetat och betalat skatt får sällan tillbaka något när vi hamnar i kris eller när vi blir gamla. Jag behöver inte nämna mycket sjuka personers strid med Försäkringskassan och socialtjänsten för deras felbedömningar av ärenden samt politiska felsatsningar som kan kosta oss mer skatt och tidspillan.

Jag såg människor som är uteliggare, de sover på gatan även på vintern. Jag såg människor som tigger pengar för att få mat för dagen.

Ni kanske påstår att de är alkisar eller knarkare, jag säger att hälften av dem är nyktra, och var och en har ett drama bakom sig. Många av dem som går på knark eller sprit gör det för att myndigheterna misskött deras ärende. Bristen på debatt förstärker orätt och orättvisa likaså.

Felet ligger hos oss, vi har lämnat för mycket makt till våra politiker och granskar inte deras beslut. Jag betraktar situationen som en tidsinställd bomb. Vi medborgare måste kräva insyn i vad politikerna gör med våra skatter. Vi måste kräva mer demokrati, jämlikhet, och värdighet för alla.

Jag förutspår ett framtidsscenario som kan jämföras med arabernas uppvaknande mot politikernas misskötsel. För att undvika detta uppmanar jag våra politiker att tänka noga och planera på rätt sätt.

Steven Riddarlans, Avesta-Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons