Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar finns till badhuset

Annons

Efter åratal av diskussioner och planeringar fick vi för några år sedan äntligen ett nytt fint badhus till stor förnöjelse för ortens befolkning och även till gagn för besöksnäringen.

Nu ska öppettiderna eventuellt minskas med anledning av att fritids- och teknikförvaltningen inte längre har råd med den nödvändiga bemanningen när förvaltningen måste spara totalt 13 miljoner.

En neddragning av öppettiderna betyder kraftigt minskat antal besökare på sikt. Stängda dörrar på en ny fin badanläggning är kapitalförstöring av stora mått och Avesta blir en attraktiv anläggning fattigare. Självklart måste ett nytt fint badhus vara tillgängligt med bra service och generösa öppettider.

Fritids- och teknikförvaltningen har tvingats till besparingsåtgärder under lång tid. Besparingsåtgärderna har drabbat alla kommunens medborgare och de negativa effekterna av reducerad personal har kommuninvånarna under lång tid observerat. För att bara nämna några exempel: eftersatt vägunderhåll, naturen håller på att ta över kommunens parker och övriga grönytor och undermålig snöröjning. Listan kan göras betydligt längre.

Minskade öppettider för badhuset är väl bara droppen som får bägaren att rinna över och nu måste det väl bli ett slut på misskötseln av kommunens anläggningar och övriga underhåll. Jag tror att de flesta av kommunens invånare delar min uppfattning.

Fritids- och teknikförvaltningen behöver mer pengar för att klara sin budget och en finansiering kan inte vara något större problem.

Avesta kommuns budget visar på överskott som kan användas. Bibliotek och framförallt kulturförvaltningens budget kan omfördelas till fördel för fritid och teknik.

Slutligen kan man gå till banken för en finansiering, vilket på lång sikt är ett betydligt bättre alternativ för att skapa ett attraktivt Avesta i stället för kortsiktiga desperata besparingsåtgärder.

Avesta

JanErik Nyström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons