Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienterna får betala

Annons

Jag förstår inte hur en eventuell nedläggning av internmedicin på Avesta lasarett skulle skapa besparingar för landstinget Dalarna. Vården av de svårt sjuka som nu tas emot av internmedicin i Avesta måste upp till Falun i stället. Som jag tänker måste det bli en fördyring till följd av transporter till Falun.

Och det till avdelningar i Falun som redan är överbelastade med utarbetad personal och överbelagda avdelningar.

Det är tråkigt när det gång på gång kommer nya panikartade beslut från landstingsdirektör och landstingråd utan annat syfte än att dölja tidigare dåliga beslut.

Att Avesta lasarett genom tidigare besparingar, nedläggningar och personalindragningar har en bra ekonomi hjälper tyvärr inte i dag då våra politiker hela tiden ändrar de regler som ska styra verksamheter som fungerar bra idag.

Tyvärr är det vi patienter som blir lidande av våra politikers uselt dåliga beslut. Det verkar som om det inte finns en verklighetsförankring hur besparingspaketen drabbar både läkare och patienter. När man bara stirrar sig blind på siffror och fina diagram och inte ser eller hör det som sker i verksamheten, då är det verkligen fara å färde.

Nu när det blir panikbeslut om besparingar, är det någon politiker som överhuvud taget ser hur en framtida verksamhet ser ut med tanke på de beslut som tas i dag? Eller kommer det nya panikbeslut för att reparera de beslut som tas i dag.

Hur det än är och hur det än blir så vet jag en sak, att det är vi patienter och våra duktiga läkare som blir drabbade i slutänden. Redan idag väntar jag så länge som jag bara kan innan jag söker hjälp av sjukvården.

Jag låg hemma i en vecka och hade jätteont i bröstet och när jag väl kom ner till akuten och avdelning 3 på Avesta lasarett så visade det sig att jag hade en hjärtinfarkt. Tack Avesta akuten och avdelning 3 för en mycket proffsig vård.

Krylbo

Johnny Puma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons