Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parasitär verksamhet i vården

Annons

En privat vårdcentral i Hedemora läggs ned. Vårdcentralen går back med 1,4 miljoner kronor. Ett privat företag som går med förlust brukar ju lägga ned, inget konstigt med det! Det är bara det att de pengarna kommer från skattebetalarna.

I en nyhetsartikel i Avesta Tidning (4/6) ondgör Ulf Berg, M, sig över landstinget och säger att det inte är vård på lika villkor. Nej, det ska det inte vara heller.

Privata vårdföretag får sin finansiering från skattepengar och ska gå med vinst. Landstingsägda vårdcentraler drivs också av skattemedel, men under demokratisk insyn.

Att landstinget dräneras på pengar orsakas delvis av att privata företagare går in och ”söker lyckan på vårdmarknaden”. En sorts parasitär verksamhet, ingenting annat!

Det är samma sak med privata så kallade friskolor. Inte speciellt fria enär kommunerna är tvingade att betala ut pengar till privata skolor som vill etablera sig.

Ett sjukt system när all offentliga verksamhet kan utsättas för giriga företag i vård, skola och omsorg.

Nej, all offentlig verksamhet ska drivas och solidariskt finansieras via skatten, med demokratisk ledning och offentlig insyn.

Först då kan vi få en bra och fungerande vård, en skola som inte har utslagsmekanism eller elitsatsning, samt äldreboende som inte drivs av vinstintresse.

 Lasse Steiner, Kommunistiska partiet i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons