Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimliga parkeringsregler

Annons

Jag och min fru är hyresgäster i Gamla Byn. Vi bor tillsammans med en annan familj på Badhusgatan 13 A-B. Det är en hyresfastighet, men fastighetsägaren har genom ett tvivelaktigt kontrakt friskrivit sig från allt ansvar för skötseln av området och tomten. Bruksgatan i söder och en icke namngiven vägstump i norr avskärmar tomten.

Om denna friskrivning från allt ansvar från skötseln av tomten är juridiskt bindande och ansvaret bara ligger hos hyresgästen, då skall zongränsen för parkeringsförbud omedelbart upphävas. Ett parkeringsförbud som har tillämpats många gånger till förtret och förbannelse för de inblandade. Nu har Gamla Byn fallit på eget grepp, som det heter.

Lördagen den 19 september 2009, klockan 16.20, kom vår granne hem från sitt arbete och ställde bilen på gården. Hon lämnade allt kvar i bilen för att först uppsöka toaletten. Ett inkommande telefonsamtal orsakade att hon blev fördröjd att plocka ur bilen.

Klockan var 16.26, när hon åter kom ut till bilen, fanns en parkeringsbot på bilen.

Jag skrev ett brev till trafiknämndens ordförande Patrik Engström, S, och bad honom ordna så att hon skulle slippa böterna. Fakturan på kontrollavgiften var utfärdad av Avesta kommun, Fritid och Teknik. Därför ringde jag till Patrik Engström och bad honom komma hem till oss och förklara sig, vilket han gjorde. Han skulle återkomma med besked, lovade han.

Eftersom det drog ut på tiden ringde jag åter och fick beskedet att han inget kunde göra utan det var Gamla Byns vd Örjan Willemark som bestämde utgången.

Jag ringde till Örjan Willemark och gjorde upp med honom att grannen och jag skulle besöka honom och förklara situationen för honom.

Han lovade att hjälpa henne. Ingenting hände. Efter ett år besökte grannen honom och fick beskedet att parkeringsboten står fast och att han ingenting kunde göra åt saken.

Det är ynkligt att han inte under denna långa tid hade kunna lämna något besked. Det är ansvarslöst att bete sig så mot en medmänniska!

Det är tredje gången denna familj har drabbats. De skulle resa bort och höll på att packa bilen när den blev lappad. Grannen upptäckte den skyldige och sprang efter honom. Denne sprang in i bilen och låste om sig. Grannen blev förbannad och slog på dörren. Med ett hånleende körde p-vakten därifrån. Otroligt! Parkeringsvakten gjorde allt för att skapa trivsel i Gamla Byn!

Securitas skall ta över parkeringsproblemen från de tidigare. Det är tre månaders uppsägning på vad då? De har ju aldrig gjort sitt jobb. De har endast satt i system att jaga Badhusgatan 13:s hyresgäster. Vid nio tillfällen har de bötfällts juridiskt felaktigt.

Med denna insändare har jag skapat flera ovänner, men jag kan inte acceptera att inkompetens och dumheter sopas under mattan för att dölja sanningen.

Före detta nämndeman, Avesta

Jan Dahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons