Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskas: samma öppettider

Annons

Jag blir lite smått fundersam när Avesta kommun går ut med orden ”köpstaden Attraktiva Avesta”. Hur kan man överhuvudtaget använda dessa ord när butikerna i Avesta inte ens verkar kunna samsas om öppettiderna? Vissa har söndagsöppet och vissa inte, och vissa butiker bara ibland!

Den 26-27/10 var det höstmarknad i Avesta, men annonsering kring händelsen lyste med sin frånvaro. Det tyckte även flertalet som stod på gågatan, vissa kommer inte att komma tillbaka på grund av frånvaro av annonsering.

Plushuset samt butikerna utmed gågatan som normalt har öppet på lördagar 10-15, hade denna lördag öppet 10-16. De butiker som ligger ”utanför gågatan” hade däremot lördagsöppet 10-15 (och en butik 09.15-14.)

 Jag såg inte ett enda anslag i Avesta Tidning (förutom i 100%) om att det skulle vara höstmarknad eller att butikerna hade andra/olika öppettider denna lördag.

Lördagen den 3/11 som var helgdag (röd dag = söndag), då var samtliga butiker i Plushuset och gågatan öppna. Hur kan det komma sig att dessa butiker har öppet en dag som denna? När de aldrig annars har öppet en söndag?

Vad jag förstår finns det tre olika ”föreningar” när det gäller handeln i Avesta; Köpmannaföreningen, Plusföreningen och någonting som kallar sig för Marknadsrådet. 

Man kan ju börja fundera på varför butiksinnehavarana väljer att vara med i dessa föreningar, när de ändå inte verkar kunna marknadsföra handeln på ett enhetligt sätt i Attraktiva Avesta.

Kanske är det dags att förnya sig lite i centrala Avesta. Här är några förslag:

- Ha samma öppettider på lördagar (mellan 10-14). De som jobbar i butik har också ett liv utanför arbetet, det kallas familj och fritid.

- Söndagsöppet skulle passa bra vid löningshelg (om det nu måste vara öppet på söndagar).

- Ha öppet till klockan 19 en dag i veckan, kanske torsdagar.

- Varför inte ha en shopping-helg en gång per månad (läs: löningshelgen), med olika aktiviteter på stan, inte bara uppe på gågatan eller vid Torget. Det skulle kunna vara barnens lördag med ansiktsmålning, barnteater och ponnyridning, och det borde finnas bussar som passar i anslutning till affärernas öppettider.

För att få en överblick på samtliga åldersgruppers behov skulle man kunna göra en riktad marknadsundersökning, bland annat till högstadieelever/gymnasieelver, för att se hur de önskar att köpstaden Attraktiva Avesta ska se ut.

Om det nu finns tre föreningar, varför inte gå ihop och fixa en riktig julskyltning i Avesta? Varför skylla på Lions och dåligt intresse? Och varför ska Plushuset ha en egen julskyltning?

Barnen (det viktigaste vi har) i kommunen förväntar sig att det ska finnas tomtar, paket, lotterier med mera på en skyltsöndag!

Heden, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons