Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat antal dödsfall?

Annons

Överbeläggningarna på Avesta lasarett kan landstinget till viss del lastas för men man kanske glömmer kommunens roll i det hela. Det är klart att det blir överbeläggningar när inte kommunen har möjlighet att ta hem de färdigbehandlade.

På några år har kommunens kostnader ökat med cirka 1,3 miljoner från 20 till 485 dygn.

Om jag är rätt underrättad så kommer platserna som skall ersätta Lindhagen att bli färre. Jämför man antalet platser på de särskilda boendeformerna ser man att Balders förlorar nio platser, och Rågen förlorar tio platser.

Jag vet inte om kommunen har någon kännedom om att antalet dödsfall kommer att öka just i Avesta så det kommer att finnas platser för behövande. I övriga landet blir i alla fall befolkningen allt äldre.

 Kenth Lindström, Avesta

Kommunen har en skyldighet¿att hålla sig väl förtrogen med invånarnas väl och ve och utifrån det ha en planering.

Kostnaderna för en plats på Sagalunden, Balders och Rågen har ökat på två år. Visserligen kan en del läggas på att vårdtyngden ökat och personalkostnaderna likaså, men det finns inte så mycket initiativförmåga att se nya alternativ. Alternativ som inte påverkar livskvaliteten eller omsorgen, utan istället ger en bättre situation och en samhällelig besparing.

Jag tror att personalen besitter idéer och kan växa om den får ett utökat ansvar. Alla har vi ideer, även jag. En omsorg som kan stå som förebild för övriga landet skapar arbetstillfällen och vi får en ökad inflyttning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons