Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oj oj för stökiga Hede...

Annons

... där det står ett par hundar i byn och skäller.

Ibland överröstas hundskallen av en eller annan moppe som drar iväg på värsta högvarv eller ett tuppskrälle som tror sig vara bäst i hela världen. Det låter, ja visst, men frågan är vad det är som ska tillåtas låta på landet.

Väljer man att bo i lantlig miljö måste det finnas viss acceptans med allt från ylande vedklingor under vårmånaderna, dundrande traktorer och andra jordbruksredskap under sommar- och skördetid till hundskall och inskjutningsskott från grusgrop och jaktskyttebanor när det drar sig till höst och jakt. Så är livet på landet.

Alla som bott i stadsmiljö vet hur kul det är med överförfriskade människor som letar efter nya vattenhål långt efter midnatt. Alla som bott nära en större järn- eller landsväg där tåg och bilar dundar dygnets alla timmar vet vad det innebär. Och för att inte säga alla som hamnat nära ett flygfällt där man landar och startar dygnet runt utan minsta hänsyn till annat än egen tidtabell.

För de flesta, för att inte säga snudd på alla, som bor i Hede är platsen ett litet paradis på jorden. Nära det mesta, ändå tillräckligt långt borta från centralorternas problem och buller. Och som om nu inte det skulle vara nog, i Hede är vi i huvudsak go’a grannar som ställer upp för varandra precis som man alltid gjort på landsbygden.

Sven Berg

Dan Strandqvist

Ej anonyma för

grannsämjans bästa

Anders Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons