Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytänkande kvävs på skola

Annons

Domarhagsskolan har potential att vara en av Sveriges bästa skolor. Jag är dock rädd att skolan är på väg åt det andra hållet. Varför då?

Det är en mängd faktorer som avgör om en skola är bra eller inte. Främst är det resultatet hos eleverna som återspeglar kvaliteten i undervisningen.

Forskning visar att en av de absolut viktigaste faktorerna är engagerade och kreativa lärare.

Domarhagsskolan har flera unga lärare med engagemang, positiv inställning och kreativitet som tänker utanför ramarna.

Skolans ledning har också tydligt visat att man uppmuntrar och ger dessa lärare utrymme att utveckla sina idéer.

Men, tyvärr uppmuntras och stöttas dessa lärare inte av alla sina kollegor. I vissa fall är det snarare tvärtom. De möts av negativa svar, tråkig attityd och obefintligt engagemang. Det enda engagemanget som kan skönjas är att till varje pris stoppa allt nytänkande.

Jag tänker särskilt på planerna kring en temavecka, sista veckan på höstterminen. Tyvärr lyckades man också få stopp på dessa.

Det här tycker jag först och främst är fruktansvärt tråkigt. Jag anser dessutom att det är för-ödande för alla planer att klättra på rankningen över Sveriges skolor. Vilket jag förutsätter att man har som ambition!

Resultatet av detta blir antingen att alla driftiga lärare flyttar från Avesta eller slutar att engagera sig då det är meningslöst och bortkastad tid.

Jag är medveten om den höga arbetsbelastningen en lärare har och att man inte alltid har tid. Jag vet också att det finns en ny läroplan som skall implementeras.

Men jag uppmanar ändå alla lärare i skolan att åtminstone försöka stötta och hjälpa varandra i stället för att kväva allt nytänkande. Det här handlar om alla lärares vilja att antingen arbeta på en skitskola eller en av Sveriges bästa. Det är nämligen ni lärare som avgör detta!

Avesta

Bekymrad,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons