Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog

Annons

Nu måste vi få en ny kommunledning som inser att det bor folk ute i kommunens ytterområden som också behöver service. Vi betalar lika mycket skatt till kommunen.

Det senaste är kollektivtrafiken. Den 20 juni drogs en massa bussar in och vi i By fick så kallad kompletteringstrafik. Information om detta har varit urdålig, många hushåll fick inte de broschyrer som enligt uppgift ska ha gått ut innan omläggningen.

När man frågade om tidtabeller och vart man då skulle ringa fick man till svar att man kunde söka via datorn. De som inte har en dator, och det finns många, både äldre och yngre, blev då i det närmaste idiotförklarade.

När man sedan hör av de som ändå tog reda på hur man gör beskriva hur resan gick till, vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Två timmar före bussens avgångstid ska man ringa, och beställa resan, taxi från Avesta hämtar vid bostaden, kör till närmaste hållplats, i det här fallet Horndal, släpper av passageraren och kör samma väg som bussen tillbaka till Avesta medan bussen kör lite kringelkrokar runt Fors in till Avesta. Samma rutin när man ska hem igen. Ingen tanke på miljön där inte, trots att miljöpartiet är med och styr i Avesta.

Alla har ju heller inte egen bil utan måste använda bussen för att ta sig till stan.

I centrala Avesta går en buss varje halvtimme. Vi missunnar ingen som bor i stan att ha det bekvämt, men skulle det inte räcka med en buss varje timme!

Här i By sliter enskilda och organisationer med ideellt arbete för att stärka bygden, få fler att flytta hit och öka besöksfrekvens och turism, men någon draghjälp från kommunen har vi definitivt inte. Helt klart är att vi snart inte kan bo kvar om försämringarna fortsätter.

Härom veckan gick kommunledningen ut under rubriken ”Cykelpump ska få alla att trampa”.

Om vi skaffar en cykel kanske kommunen bjuder på en cykelpump att ha på pakethållaren!

Inger M Eriksson, By

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons