Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd kulla säljer bättre än visent

Annons

Den bästa tidpunkten att vidta åtgärder för att stimulera befolkningsutvecklingen i Avesta kommun var för cirka 30-35 år sedan.

Den näst bästa är nu. Då duger det inte att leva i en framtid, som man inte vet någonting om.

De visioner och eventuella åtgärder man talar om, är precis samma som en lång rad ordföranden i kommunstyrelsen framfört under den tid då befolkningen minskade med 10 000 personer.

Man framhärdar i att man måste satsa på handeln samtidigt som den ena affären efter den andra tvingas stänga på grund av dålig lönsamhet.

Vad gäller upprustning av den yttre miljön bör man i stället lägga ansvaret på fastighetsägarna för att rusta upp och snygga till runt sina fastigheter i centrum. Handeln sköter sin egen marknadsföring.

Det som ankommer på kommunen är att garantera en skola av högsta kvalitet, god vård och omsorg om gamla och medmänniskor med särskilda behov.

Därutöver är det viktigt att tillhandahålla en välskött och säker yttre miljö i hela kommunen.

Uppfyller man detta, får man automatiskt nöjda kommuninvånare, som blir utmärkta ambassadörer för att marknadsföra Avesta kommun.

En glad och nöjd kulla och mas med framtidstro är betydligt mer inspirerande och säljande än en europeisk bison utan naturlig anknytning till Avesta.

Anneli Karlsson, Fors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons