Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog med varg

Annons

Sagan om Rödluvan och mormor har alla hört i sagornas värld. Men Rödluvan och mormor är namnet på ett kvinnligt nätverk i Fläckebo-Västerfärnebo.

Det är skrämmande hur fort utvecklingen har gått med vargarna. För ett år sedan hade ingen en tanke på varg när vi var ute i skog och mark. Nu finns det vargar överallt i omgivningen där vi bor.

Nu får det vara nog, vi klarar inte av att ha det så här längre. När det blir mörkt bär vi in barn, katter och hundar och låser dörren.

Några kvinnor bestämde sig för att göra något konkret i vargdebatten. De bildade ett nätverk som har gått ut på Facebook för att samla in namn mot vargen. Listor finns i affärer och på andra platser. Vi kommer att fortsätta till 1 mars och sedan kommer vi att uppvakta berörda ministrar.

Trots detta vill länsstyrelsen i Västmanland placera ut vargar i Färnebofjärdens nationalpark. Kommunstyrelsen har sagt nej till utplantering av vargar i Sala kommun. Två hästar har angripits av varg, en i Fläckebo och en i Isätra. Hästen i Fläckebo blev biten på olika ställen och fick åka till Strömsholm.

När jag pratade med dottern trodde hon att det värsta med vargen var ylandet. I Isätra blev hästen biten så att ett sår på 10 gånger 20 centimeter uppstod. Man hade sett vargen dagen före.

Regeringen, riksdagen och Naturvårdsverket skulle stå för all extra kostnader som rovdjurspolitiken orsakar.

Rovdjursföreningens representant i viltförvaltningsdelegationen sade på ett möte att han åkte och kollade spänningen på stängslet.

Vore det inte bättre att medlemmarna i Rovdjursföreningen tillsammans med länsstyrelsen erbjöd sig att sätta upp rovdjursstängsel och även slå gräset under stängslet.

Krylbo

Jerry Harrysson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons