Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog med köplador i Avesta

Annons

Hur är det möjligt att vi slår upp en fjärde lada på Kungsgatan? Räcker det inte med Plushuset, Synsam och Coop Forum? Finns det inget krav på arkitektur? Först river man gammal vacker bebyggelse för att ge plats åt en stor plåtlada på Markustorget.

Om vi följer Kungsgatan, så uppför man den lilla Synsamladan, plåtbekläder det gamla anrika och reverterade Stadshotellet i en lortgul plåt.

Vidare Coopladan i illblå färg, för att nu ytterligare slå upp en Icalada, förmodligen illröd. Tegelhögen Citygallerian har i alla fall någon typ av arkitektur, men den kommer snart att gapa tom och öde.

Vilka kriterier finns i Avesta

för politiska nämnder och vad skall vi med en stadsarkitekt till?

Vilka skötselinstruktioner finns då det gäller skötsel och renhållning av Kungsgatan, där det är allmänt lortigt och växer ogräs och alger. För att inte tala om parkeringarna bakom Synsamladan.

Beträffande Ica-bygget: Vilken analys ligger till grund för att man bedömt att dagligvaruhandeln skall öka. Finns det behov eller kommer det att leda till att det går sämre/konkurs för redan befintliga? Vad händer om Coop eller Hemköp bestämmer sig för att ge upp? Det har väl kommunens analytiker redan tänkt på för man värnar väl om de befintliga näringsidkarna?

Vilka är det som ytterligare skall handla i Avesta. Har vårt dagligvarubehov ökat eller skall kunder från Norberg och Fagersta handla här, har deras behov ökat eller dör deras handel?

Kan inte vi också skaffa färdigmat från Sala som kommunen gör till våra gamlingar. Gamlingarna matas med billiga matlådor som åker bil från Sala. På lördagskvällarna festar våra gamlingar på mikrovärmd tunnpannkaka från Sala.

Vilka politiker står upp för att våra föräldrar skall ha det bästa och inte det billigaste? Den Avestakrog som gör den bästa maten borde belönas med att få leverera mat till våra föräldrar. Kommunen borde utse en grupp som proväter och poängsätter våra matställen. Kriterierna skall vara Kravmärkt, närodlat, miljövänligt.

Avesta

Laban

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons