Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattis för vuxna

Annons

I ett medborgarförslag med instämmande från en av kommunfullmäktiges moderata politiker (egen motion) föreslås att stadens krogar ska få förlängt öppethållande, från nuvarande klockan ett till klockan två. På nätterna, alltså!

I större städer kan restauranger och krogar få ha öppet ända till klockan tre eller fem. Tydligen vill nu vissa politiker (moderater i första hand) låtsas att Avesta också är en storstad och tillåta samma supvanor här.

Till vilken nytta, kan man fråga sig. Varför inte löpa linan ut och låta krogarna ha öppet dygnet runt? Ett slags dygnet-runt-dagis, förlåt ”nattis”, för vuxna.

De flesta människor som arbetar på dagarna behöver få sova på nätterna och inte ränna ute på krogarna. Det måste vara en bedrövligt liten skara människor som har nytta av att dagen förvandlas till natt. Krogarnas öppethållande kunde gott och väl sluta klockan elva på kvällarna.

Heder åt moderaten Rolf Rickmo och centerpartisten Gunilla Berglund som båda gick emot förslaget.

Att nya kommunalrådet Lars Isacsson, S, stöder Moderatförslaget är däremot förvånande. Vi har inte glömt hur han i valrörelsens början förklarade att en av de viktigaste kommunala frågorna var att hejda droganvändningen bland våra ungdomar. Men det var då det.

Nu kan vi ju hoppas att förslaget kommer att röstas ner i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Men säkra törs vi inte vara!

Hans Jalkehag, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons