Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myggplåga och avlopp

Annons

Myggplåga och avlopp, vad har dessa gemensamt? Inget kan tyckas, men i slutänden har dom det.

När boende i stan på morgonen går på toaletten kissar och bajsar man. Vi på landsbygden kallas fastighetsägare, och när vi gör samma sak kallas det något helt annat – vi bedriver miljöpåverkande verksamhet. Sånt gör man inte hur som helst. 

Så vi hamnar  under miljöbalken, och där är allt reglerat in i detalj. Där står i korthet att alla som bedriver en verksamhet är, enligt försiktighetsprincipen, skyldig att vidta skyddsåtgärder och vidta de försiktighetsmått som behövs för att förebygga att verksamheten medför skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljö.

Detta har medfört att många fastighetsägare tvingats att investera 50-100 000 kronor i avloppsanläggningar. Detta anses vara rimligt för att uppfylla miljöbalkens krav.

Heter man däremot Eon Fortum eller Vattenfall, då heter fastigheten kraftstation.

Att verksamheten där medför olägenhet för miljön och att människor inom stora områden knappast kan vistas utomhus, delar av tomten är översvämmad och luften surrar av myggsvärmar, det bryr företagen sig inte om.

Trots miljardvinster tycks det som det inte är ekonomiskt motiverat att företagen svarar för myggbekämpningen och de olägenheter dom skapar. Då skall samhället ställa upp och bekosta och försöka lösa problemen.

Se till att dom betalar för sin miljöpåverkande verksamhet, för skall dom slippa undan hoppas jag att det går lika bra för mig att skicka fakturan på avloppsanläggningen till kommunen för betalning. 

Lika inför lagen, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons