Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men gör något då!

Annons

Jag tycker inte om ord som rik och fattig. De leder tankarna fel i ett välfärdssamhälle.

Ofta är de så att man kan ha dåligt om pengar i en period av sitt liv för att ha det bättre andra delar av livet. Men att ha obefintliga marginaler är inte kul.

Tristess och hopplöshet gör en deprimerad och självförtroendet man så väl behöver slår i botten.

Barn som ser föräldern deppa och bli passiv förstår naturligtvis att det är något fel. Jag tror inte pengar och prylar spelar så stor roll för barn, men deppiga föräldrar gör det.

Därför är det viktigt att bryta hopplösheten. De partier som normalt menar sig stå på de svagas sida i debatten har inte gjort ett skit åt problemen.

Vänsterpartisterna till exempel, som är bra på identifiera problem, är urdåliga på att åtgärda dem.

Ni har makten att förändra i Avesta. Agera då! Mitt förslag är att socialbidragsnormen för hem med barn skrivs upp med 1 500 kronor för juni, juli och december. Då har man något att se fram mot. Tre månader som man kan göra något annat än sitta inne och då barnen kan göra det där extra spännande.

Vidare så verkar vi ha vår egen vårdskandal på gång. Det är som en anhörig sade, de privata vårdbolagen granskas mycket hårdare än kommunala. Nu verkar det som om vi har en kris på Skogsgläntan med allt för lite personal. Det verkar inte vara så svårt att få till med tanke på att kommunen gör stora överskott. Agera! Kommunens viktigaste uppgift är barn och gamla och de ska ha det så bra som möjligt.

Bo Brännström

Folkpartiet, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons