Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill dela upp Sverige

Annons

Det förekommer många moderata felaktigheter här på Dialog. Sitter här och läser på ekonomifakta.se och ser då att en ungdom som jobbar åt en inhyrningsfirma har 2012 fått jobbskatteavdrag med 1 249 kronor, en IT-tekniker med 20 000 kronor i månaden har fått avdrag med 1 372 kronor och de som tjänar mest har fått avdrag med 1 825 kronor.

Jag ser också att förmögenhetsskatten är borttagen från 2007. Det innebär att de som har stora förmögenheter slipper betala in 6 142 miljoner kronor i förmögenhetsskatt.

Fastighetsskatten har ersatts med en fastighetsavgift där regeringen har lagt in ett högkostnadsskydd så att de som har riktigt dyra lyxvillor har fått enorma skattelättnader.

När regeringen började med jobbskatteavdrag så var det inte de med lägst inkomst som fick avdrag först, de fick vänta och se om pengarna även räckte till deras avdrag. Pensionärerna har också fått skattelättnader, men absolut inte så stora som vissa vill göra gällande.

En del moderater tror att man kan gå till affären och handla för procent, men det kan jag tala om att det funkar inte så. Pensionärer, arbetslösa och sjuka betalar högre skatt än de som jobbar, men de blir inte yngre, friskare eller får ett arbete för det. Det verkar som moderaterna vill dela upp landet i två delar.

Politisk vilde, Fors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons