Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M lovar sänkt skatt igen

Annons

Det är helt uppenbart att Socialdemokraterna inte längre är ett regeringsdugligt parti. Socialdemokraternas hållning gällande den svenska insatsen i Libyen är ett exempel på hur partiet vinglar.

De rödgröna och SD samarbetar allt oftare i riksdagen, enligt min uppfattning. Nu senast inom skatteområdet där de fyra partierna uttrycker skepsis mot att människor som jobbar skall få mer pengar kvar i plånböckerna.

När det gäller höstens budget måste de rödgröna och SD enas. Där finns budgetförslag på höjd bensinskatt, kilometerskatt för tung trafik, förmögenhetsskatt, arvs- och gåvoskatt samt skatt på handelsgödsel.

Dalfolket kan glömma sänkt skatt för dem som arbetar om oppositionen får bestämma. Så länge alliansen sitter i regeringsställning hoppas jag inte att något av de rödgrönas förslag blir till verklighet.

Jag kan försäkra er om att vi moderater vill sänka skatten en femte gång för dem som arbetar, men också en fjärde gång för pensionärerna. Det är intressant att oppositionens enda gemensamma nämnare är att vanligt folk skall betala högre skatt.

Oansvarigt, säger oppositionen. Samtidigt beräknar riksgälden att överskottet i statsbudgeten blir 99 miljarder kronor i år.

Det är ingen tvekan om att skattesänkningarna har gjort att svenska folket jobbar som aldrig förr och vi är på väg mot nivåer som kan jämföras med 70-talet.

När man ser denna utveckling är det extra roligt att få möjligheten att jobba i skatteutskottet och se resultaten av vår politik.

Höjer vi inga skatter? Jo, det kommer vi att göra. Vi vill värna folkhälsan och vill att konsumtionen av alkohol och tobak ska minska. Vi föreslår därför höjda skatter på alkohol och tobak.

Dessa höjningar medför höga krav på att bekämpa smuggling av alkohol och tobak, så att syftet med skattehöjningarna inte blir det motsatta.

Jag måste dock erkänna att jag saknar Mona Sahlin. Jag tror inte att Socialdemokraterna skulle uppträda så oansvarigt om hon var kvar.

Att det ska finnas en tydlig rågång mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna ser i varje fall inte jag längre. Hur kunde SD kalla till pressträff innan skatteutskottets möte om de inte redan visste resultatet?

Riksdagsledamot för Dalarna

i skatteutskottet

Ulf Berg, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons