Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M inte tomt på idéer

Annons

En förutsättning för att Moderaterna har kunnat gå från 16 procents väljarstöd i valet 2002 till drygt 30 procent 2010 har varit den förnyelse som vi har genomgått. Efter valet 2002 blev det tydligt att människor inte hade förtroende för vår politik.

Det var med den vetskapen i bagaget som vi besökte människor i sin vardag och lyssnade på deras erfarenheter och utformade en politik för att lösa verkliga problem.

Från ledarsidor och morgonsoffor trummas nu ut att Moderaterna är tomma på idéer. Vår bild är annorlunda. Moderaterna är ett parti fullt av idékraft. 2011 är ett år då vi på ett mycket tydligt sätt fortsätter att utveckla både vårt parti och vår politik.

På partistämman nästa vecka kommer vi att fatta flera viktiga beslut som markerar fortsatt idékraft. Bland annat har vi tagit fram ett helt nya program för vår politik, både lokalt och internationellt.

Samtidigt kommer vi att anta ett helt nytt idéprogram.

Idéprogrammet är grunden för den moderata politiken och markerar de värderingar som Moderaterna vilar på. Det blir Nya Moderaternas första idéprogram och det visar både på den utveckling som partiet gått igenom och stakar samtidigt ut vägen för fortsatt förändring.

Moderaterna har idéer för ett samhälle där varje människa är fri och kommer till sin rätt. Vi har gjort upp med mycket av den tidigare regeringens politik som gick ut på att gömma och glömma människor som av olika anledningar stod utanför arbetsmarknaden.

Vi tror att alla mår bättre av att känna sig sedda och behövda. Det är utifrån varje människas värde och rätt att känna sig meningsfull och sedd som vi utformar vår politik.

Samtidigt som vi slår vakt om friheten så tror vi också på ansvar både i det lilla och det stora. Det handlar om att var och en ska ta ansvar för sig själv och sina egna beslut, men också sin omgivning. Det handlar också om att ta ansvar för ekonomin, jobben och välfärden.

Från vänstern har man raljerat över hur ofta Fredrik Reinfeldt använder ordet ansvar. Men det räcker med att jämföra Sverige och Grekland för att man ska förstå varför ansvar är helt fundamentalt. När Håkan Juholt ger ofinansierade vallöften är det ett skolexempel på att inte ta ansvar.

I framtiden kommer vi att fortsätta utforma vår politik utifrån de värderingar vi tror på. I det nya idéprogrammet slår vi fast grunderna för moderaternas politik. Utifrån dessa kommer vi sedan att fortsätta utveckla vår politik för att möta de problem som människor möter i sin vardag.

Vi har tydligt visat att vi har idéer för framtiden och att de faktiskt går att omsätta i verkligheten. Vi är stolta över det vi lyckats åstadkomma hittills, men vi är inte nöjda. I stället vill vi nu ta nästa steg i vår förnyelse.

Vi har modet och idéerna som behövs för att ta ansvar för hela Sverige.

Förbundsordförande för

Moderaterna i Dalarna

Jessica Polfjärd, M

Ordförande för idéprogramgruppen

Ulf Berg, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons