Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på dalfolket

Annons

När landstinget sparar har ledningen, som består av socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister, glömt att ha en tidig dialog med invånarna. I landstinget finns sex lokala beredningar som ska hjälpa landstingsstyrelsen att tillvarata behovet av lokalt medborgarinflytande.

Innan besluten togs att samordna vårdcentralerna i Falun hade landstingsledningen, trots detta, inte ens planerat att informera eller efterfråga synpunkter från den lokala hälso- och sjukvårdsberedningen.

Centerpartiet vill ge dessa beredningar den funktion som det är tänkt. De ska fungera som landstingsledningens förlängda arm ut till medborgarna.

Före viktiga beslut som berör människor lokalt i kommunerna borde dessa beredningar därför få möjlighet att vara mer delaktiga. Självklart ska de ges möjlighet att samla in viktiga synpunkter från dalfolket och lämna remisssvar till landstinget.

Många bra förslag kan komma från den lokala nivån, både från invånare och personal!

När man lyssnar på invånare och personal och de upplever delaktighet mår alla bättre. Dessutom behöver vi alla visioner så vi vet vart vi är på väg. Det är så Centerpartiet vill att landstinget ska arbeta.

Oppositionsråd i Landstinget Dalarna

Agneta Ängsås, C

Ledamot i Falu hälso- och sjukvårdsberedning

Owe Ahlinder, C

Ledamot i Södra Dalarnas hälso- och sjukvårdsberedning

Lena Reyier, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons