Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft fram lokal konst

Annons

Vi har under tre dagar deltagit i årets konstrunda och upplevt alla dessa kreativa, konstruktiva och motiverade personer som jobbar med konst. Vi ser det som en enorm tillgång för kommunen men vet egentligen kommunen om detta?

Det är i och för sig glädjande att kommunen stöder projektet konstrundan, men varför inte se möjligheterna i detta.

Vi har Avesta Art som en fantastisk marknadsplats och en utställning i absolut toppklass, men dessvärre uruselt marknadsfört.

På biblioteket i Avesta arrangeras regelbundet fina utställningar till glädje för oss boende i Avesta kommun med våra lokala konstnärer, vilket vi är tacksamma för. Men detta når bara oss och är inte något ”externt dragplåster”.

Varför inte skapa en egen avdelning i Verket där vi kan lyfta fram våra konstnärer på ett bättre sätt. Konst och kultur får inte grunda sig på snobbism även om vi skall ha höga kvalitetskrav.

Vi ser med glädje fram emot att Pontus Ersbacken får en plats i årets Avesta Art, men skulle gärna se att en avdelning permanentades för våra lokala konstnärer.

Bo Ek med sina målningar från verket, Petra Sahlin med målningar från Gamla byn är exempel på vad som skulle finnas i verket, men även Pernilla Nyman har briljanta verk som borde finnas där.

Malin Ingvar-Nilsson kan på ett utomordentligt sätt skildra vårt naturliv och Jan-Erik ”Jeppen” Pettersson kan utöver sina andra alster locka barnen till konsten med sina underfundiga bilder, likväl som Anita Arvidsson Åkerbloms tavlor där vuxna såväl som barn hittar fler nya detaljer desto längre de betraktar verket.

Vi önskar att man från kommunens håll inte ser detta som en belastning utan att man tar tillvara möjligheterna och lyfter fram våra konstnärer med hjälp av bättre marknadsföring av Avesta Art.

Horndal

Inger och Lars Ekblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons