Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalkontor blir kvar

Annons

För några veckor sedan meddelade Försäkringskassan att man ansåg sig tvungen att lägga ned sina servicekontor, lokalkontor och serviceplatser.

Anledningen var att regeringen krävt att Försäkringskassan skulle spara pengar. Det kunde vi socialdemokrater inte acceptera, det är givetvis viktigt att människor på ett enkelt sätt kan träffa Försäkringskassans personal för ett personligt möte.

En avveckling av servicekontoren drabbar dessutom inte bara dem som är försäkrade hos Försäkringskassan. Eftersom kontoren drivs tillsammans med Pensionsmyndigheten och Skatteverket tvingas även dessa myndigheter att försämra sin service till medborgarna.

Vi föreslog därför, tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, att riksdagen skulle besluta om ett utskottsinitiativ. Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna har nu tvingats gå med på vårt förslag.

Regeringen får alltså i uppdrag att komma med förslag som innebär att Försäkringskassan även fortsättningsvis är tillgänglig lokalt och som garanterar personliga möten.

För oss är det självklart att det även i fortsättningen ska vara enkelt för människor att komma i kontakt med Försäkringskassan och andra myndigheter, även för personliga möten.

Riksdagsledamot, Krylbo

Kurt Kvarnström, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons