Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekstuga i skogarna

Annons

Kan inte någon stoppa lekstugan med vilda djur som leksaker.

Övergivna björnungar på Funäsdalsberget får inte tas om hand, men det är helt okej att låta dem ligga utan mat i flera dagar fastän man, utan expertkunskaper, kan förstå att björnhonan inte återkommer. Sedan skjuter man dem i idet.

Vargvalpar skall tas från sina mödrar i djurparker och placeras ut i vargrevir ute i landet – förhoppningsvis blir de inte övergivna.

En varg i Norrland sövs ner och körs i bil 60 mil till Örebro.

Vargar och björnar sövs och förses med otympliga sändarhalsband – det händer att det går illa och det sändarförsedda djuret dör. Ibland i samband med uppvaknandet, men även på grund av att halsbandet suttit på för länge.

Vargar dödas genom skyddsjakt, varvid djuren jagas med helikopter och relativt lätt fås inom skotthåll och skjuts.

Som en parentes kan man undra varför inte rovdjursvännerna någon gång reagerar? Den traditionella jakten upplevs av dessa som mer stötande. Man kan undra varför.

Skulle vara intressant att få veta var i jaktlagen det står att man inte får ta hand om övergivna björnungar. Och vad gäller vargjakt från helikopter:

”Jakt får inte ske från motordrivna fortskaffningsmedel”, står det klart och tydligt i paragraf 31 i jaktlagen. Men man har väl valt att kalla det avlivning och då gäller ju andra paragrafer.

Ansvarig länsstyrelse och deras naturövervakare har lekstuga ute i våra skogar – vem betalar kalaset? Jo, det gör vi skattebetalare. Nu får det vara nog!

Folkärna

Skogsluffaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons