Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss välja själva

Annons

Angående insändaren av Hans Jalkehag i onsdagens tidning om att stoppa förslaget att krogarna ska få ha öppet till klockan två.

Att Avesta skulle vara en storstad är det väl ingen som har påstått, inte heller att krogarna ska få ha öppet dygnet runt eller till tre eller fem.

Men till två är väl fullkomligt rimligt för en stad som Avesta. Det är bara att titta på både Hedemora och Sala som har öppet till två, inte är de några storstäder inte.

Om vuxna människor som jobbar behöver vara hemma och sova på nätterna och inte vara ute och ränna tycker jag är upp till oss själva. Och på helgerna är det flesta lediga. Varför ska man inte få glömma vardagen lite och gå ut och dricka, träffa människor, dansa och ha kul?

Dessutom ökar mängden efterfester ju tidigare krogen stänger, där kan både alkohol och droger flöda fritt utan någon som helst koll. Är det då inte bättre att man är på en krog och dricker alkohol och festar. På krogen blir man inte serverad alkohol om man är för berusad och om det blir slagsmål finns vakter som kan rycka in?

Det finns både unga och äldre i denna kommun som vill gå ut och träffa människor, dricka och ha kul. Varför kan de som vill inte få göra det, och de som vill lägga sig och sova tio på en fredag eller lördag göra det?

Att ha nykterister som sitter med och bestämmer om detta förslag är bedrövligt, klart att de som inte dricker en droppe inte vill att andra ska göra det heller. Det är som att låta en flykting hålla i flyktingpolitiken!

En som gillar att festa och ha kul, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons