Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt drömparken vila

Annons

Det är svårt att inte hålla med samtliga insändare som ifrågasätter drömparken, själv hade jag önskat att den fått vila i sin linda tills ekonomin varit mer stabil och att man nu i första hand koncentrera sig på den kommunala kärnverksamheten.

Den kommunala och offentliga sektorns kärnverksamhet är välfärd – skola, vård och omsorg. Allt annat kan man effektivisera genom att överlåta jobbet till externa specialister, som gör det bättre och billigare. Alla tjänar på att fokusera på kärnverksamheten.

Specialistkompetens och stordriftsfördelar bidrar till att hålla en hög kvalitet i det som levereras, dessutom till lägre kostnad.

Jag vill se mycket starkare åtgärder för att effektivisera det som inte är kärnverksamhet så att mer resurser läggs på det som är medborgarnära, god och bra service och kvalitet inom just skola, vård och omsorg. Fler förskollärare så att barngrupperna kan bli mindre, mer resurser till skola, vård och omsorg. Alltså, ta kontroll över kärnverksamheten och låt andra sköta resten!

Det blir mycket bättre för ekonomin och förutsättningarna för ökad medborgarservice ökar dramatiskt. Dessutom anser jag att profilområdena: sport, outdoor och Koppardalen aldrig ens haft ett bäst före datum! Vilken kommun har inte sport, outdoor och ett industriområde? Kan någon berätta för mig och övriga invånare vad det är som gör att just Avesta sticker ut i ovanstående profilområden?

Den dag vi kan säga att i Avesta går alla barn och ungdomar ut grundskolan med fullvärdiga

betyg, i Avesta tar vi god hand om våra gamla, i Avesta har vi ett stimulerande och rikt fritidsliv och du är trygg i det offentliga rummet, den dagen har vi vår kommunala nisch och ett profilområde vi både kan marknadsföra och vara stolta över!

Anneli Karlsson, Fors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons