Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt alla krogar ha öppet till två

Annons

På grund av omsorgsstyrelsens favorisering när det gäller öppettider av vissa krogar i Avesta ser det ut som om minst en krog kommer att få stänga. Kan det inte vara dags att göra en utvärdering av vad omsorgsstyrelsens beslut har orsakat?

Gästerna tillbringar inte mer tid på krogen för att den har öppet längre, de kommer bara en timme senare.

Det finns också ett ”lämmeltåg” som rör sig från de andra krogarna mot den enda krog som har öppet till 02.00, något som förekommit förut och som inte skulle förekomma igen enligt politiker och tjänstemän på omsorgsstyrelsen/omsorgsförvaltningen.

Jag har också själv sett att oroligheterna vid stängning ökat vid den enda krog som har öppet till 02.00, något som vissa poliser motvilligt erkänner. Har polisen påpekat detta för omsorgsstyrelsen och personal på omsorgsenheten?

Alla personer som jag talat

med har naturligtvis inte insyn och kunskap i alkohollagen men menar att det ska vara lika för alla, jag håller i stort sett med dem. Jag säger inte att man ska ha alla krogar öppna till 02.00, men att det ska vara lika för alla!

En fråga till de politiker som drev igenom förslaget om ett provår för öppettid till 02.00, frågade ni krögarna i Avesta? Inte vad jag erfar i alla fall, men detta var väl bara vanligt ogenomtänkt röstfiske.

Många med mig anser att det kanske hade varit nödvändigare att se över regler och öppettider för uteserveringarna i Attraktiva Avesta. Jag menar att det är rent av bedrövligt att man en strålade vacker och varm sommarkväll ska behöva gå in klockan 22.00 mitt i veckan. Sedan skall krogen mota iväg sina gäster 24.00 fredagar och lördagar. De stör inte mer än alla snabbmatsställen. Bor man centralt anser jag att ett visst sorl och liv får man acceptera.

Jag tror att det är dags för politiker och personal på omsorgsenheten att ta sig ut i Sverige och se hur det ser ut där. Utan att ha undersökt fakta så vågar jag påstå att de flesta krogar i vår region har öppet till 02.00.

Vakna politiker i Avesta!

Avesta

Ron J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons