Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna ingen i sticket!

Annons

Massförekomsten av stickmyggor vid nedre Dalälvsområdet har gjort förhållandena olidligt för människor och djur som inte längre kan vistas utomhus.

Myggen har stora negativa konsekvenser för det lokala näringslivet, och både turist- och lantbruksnäringen drabbas hårt.

Alliansregeringen har givit tillstånd för biologisk bekämpning. Vidare fick länsstyrelsen i Gävleborgs län 2010 i uppdrag att redovisa hur biologiska bekämpningsmedel kan minska problemet med stickmyggor i nedre Dalälvsområdet.

I uppdraget ingår även att redovisa en plan för hur den biologiska mångfalden ska kunna garanteras samtidigt som myggen bekämpas. Rapportering ska ske till regeringen senast den 1 oktober 2012.

Samtidigt som vi som bor i de drabbade områdena vill ha en omedelbar lösning så kan vi inte med säkerhet säga att de bekämpningsmetoder vi använder oss i dag är hela svaret.

Lösningen på problemet med massförekomst av mygg måste

hanteras direkt, men också ge mer långsiktiga svar än vad någon ännu presenterat.

Jag kan också notera att årets bekämpning inte gav önskvärt resultat. Nu har även en andra våg av myggor kläckts och som på många håll förpestar vår tillvaro.

Vi moderater tar allvarligt på den oro som många människor nu uttrycker. Oavsett om finansiering av åtgärder sker offentligt eller privat, så är vi övertygade om att det går att sköta på ett bättre sätt än vad som gällt under en längre tid. Tillsammans med övriga allianspartier diskuterar vi nu hur situation ska förbättras och beskedet är att det krävs svar på både kort och lång sikt.

Riksdagsledamot för Dalarna, Avesta

Ulf Berg, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons