Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg ner heltidsprojektet

Annons

Döm om min förvåning när jag slog upp AT i fredags. Avesta bäst i landet med heltidsprojekt, står det.

I torsdags kom kommunalarbetartidningen i brevlådan, där det var ett stort reportage angående heltidsprojekt i hela landet. Avesta var inte omnämnt någonstans i hela den tidningen, definitivt inte bland bästa kommuner. Vad är sanningen? Är vi bäst?

Nej, nu är det dags för de styrande i kommunen att inse att börsen är tom. Tanken var god men tyvärr finns inte de pengarna i vår kommun i dagsläget. I stället ska man dra in tjänster och spara på personal, finns ingen rim och reson i detta.

Nej politiker ta ert ansvar, lägg ner heltidsprojektet och återinför våra statiska scheman, som många av oss redan lägger. Skillnaden är att i dag tar det massor av arbetstid.

Låt alla få gå till arbetet utan en molande klump i magen och slippa osämja i arbetslaget när alla ska komma överens om schemat.

Själv är jag poolanställd i kommunen. Jag bokas på arbetspass, tackar ja, någon stund senare får jag ett nytt SMS, du är ej längre bokad, får en ny bokning på annat ställe, håller tummarna att jag inte blir flyttad igen.

Det är otroligt stressande. När man inte lägger tillgänglighet så kommer det en förfrågan ändå, tidigt på morgonen oftast. Som det är nu känner man aldrig att man är ledig.

Avesta

En uppgiven undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons