Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrka och skola hör inte ihop

Annons

Jag vill rikta ett stort tack till Markusskolan för att den inte ordnar en skolavslutning i kyrkan. Skola och kyrka hör inte ihop och det känns angeläget att göra denna markering.

Alla traditioner är inte bra trots att de anses vara svenska. Vi är säkert alla till exempel tacksamma för att traditionen att präster undervisade i skolan är borta och att vi numera slipper lära oss Lilla katekesen utantill.

Det är också viktigt att respektera alla de svenskar som gjort ett aktivt beslut och gått ur Svenska kyrkan. De har därmed visat att de inte stödjer kyrkans arbete.

Det är synd men de av oss som är medlemmar och faktiskt vill tillbringa viss tid i kyrkan har många tillfällen till det under hela året. Faktiskt varje söndag!

Kyrkorna är dock rätt tomma vid religiösa högtidsdagar och gudstjänster. Det känns därför falskt att plötsligt hävda att det skulle vara viktigt för många att vara i kyrkan. Speciellt under en skoldag.

För det är faktiskt en skoldag som fram till gymnasiet är obligatorisk för alla elever. Kyrkan borde däremot ta detta tillfälle i akt och ordna en sommarfest i anslutning till sommarlovets början. Det tycks ju vara ett ypperligt tillfälle att värva medlemmar.

För har inte kyrkan varit viktig förr så verkar det som om den blir det vid tiden för skolavslutningen.

Avesta

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons