Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällstängd röntgen

Annons

En söndagskväll vid 19-tiden fick jag efter ett felaktigt lyft en ful utgjutning vid axeln och en oerhörd smärta.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att få veta om det fanns någon läkare på akuten vid Avesta lasarett. Vad jag inte frågade om var om det fanns röntgen. Läkare fanns på plats, fick jag till svar.

Klockan var 20 en söndagskväll när jag kom dit. Och fick ett otroligt proffsigt bemötande. Ändå såg det ut att vara mycket

att göra, ambulanser vid entrén och många vårdbehövande i väntrummet.

Fick smärtlindring och träffa en läkare nästan på en gång. Efter undersökning sade läkaren att det fanns varken tillgång till röntgen eller personal för att utföra en röntgenundersökning av min axel och arm. Svårt därför att utföra de åtgärder som kanske behövdes, en tillrättadragning av min axel.

Remiss därför till Falun, dit jag med följeslagare och privat bil kom strax efter klockan 21.

Jag tänkte att det här blir lätt som en plätt att få gå till röntgen direkt, via ortopedakuten. Men det var fel. Tre nya kunniga personer där på akuten skulle se mig och min axel och arm. och undersöka den.

Till röntgen kom jag inte förrän 23.30. Sedan tillbaka för att på nytt träffa läkare på ortopedakuten. Då var klockan ett på natten.

Ingen luxation (urled i axeln), men jag fick erbjudande om att kvarstanna för ytterligare smärtlindring under natten.

Jag avböjde med tanke på alla dessa resor det skulle innebära att hämta hem mig igen.

Fick smärtlindring för att klara hemresan de åtta milen till Horndal. Hemma igen klockan 02. Mina tankar gick till äldre personer, äldre än jag och alla småbarn och deras föräldrar, som behöva röntgenundersökning en helg på Avestaakuten och lasarettet.

Vilket onödigt lidande och vilka

onödiga kostnader, när resurserna fattas vid hemmasjukhuset. Då hjälper det inte med kunnig och snabb hjälp och omhändertagande på ett närsjukhus. Det är den vårdbehövande som få utstå smärta och obehag som resultat av alla neddragningar.

Så därför, tänk er för ni landstingspolitiker innan ni dra i bromsen igen här i södra Dalarna och tar bort eller lägger ned enheter på Avesta lasarett.

Befolkningen som bor i södra Dalarna behöver akutmottagningen och sjukhuset kvar.

Så även den fina röntgenavdelningen, för det är väl inte så, att ni redan börjat nedläggningen av Avesta lasarett?

Hede, Horndal

Gunborg Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons