Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofal räkning

Annons

I Landstinget Dalarnas personaltidning Inblick kan man läsa om landstingets förslag för att få ekonomin i balans.

Uppföljningen av budgeten har ju varit katastrofal då det ena månaden sades att utfallet för året skulle bli ett stort överskott. Månaden efter pekade allt på ett ännu större underskott.

Hade vederbörande ansvarig redovisat något sådant i ett privat bolag får man nog tänka sig att han eller hon blivit anmodad att söka nytt jobb. Nu skall det sparas med patienten i fokus sägs det, och det låter ju som en bra målsättning, men det kommer naturligtvis att bli brister.

Dalarnas landsting har den sämsta ekonomin av alla Sveriges landsting och det talar ju för hur det hela har skötts. Tittar man vidare i tidningen ser man att vi har 83 politiker i landstingsfullmäktige med kostnader för arvoden, resor, eventuella traktamenten och förlorad arbetstid.

Det skulle gynna det ekonomiska utfallet att reducera antalet ledamöter till cirka hälften och få ett fullmäktige med konstruktiva ledamöter som inte bara jamar med vad respektive partitopp tycker.

Visserligen är vi i kattmånaden mars och det jamas både här och där runt våra knutar, men det är svårare att göra något åt.

Avesta

Lars Holmkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons