Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben viktigast

Annons

Jobben är viktigast, säger alla partier inför det stundande valet. Men vad skiljer egentligen blocken åt? En skiljelinje är vad de menar med full sysselsättning och arbetslinjen.

I borgarnas värld så innebär arbetslinjen att du ska vara fullt frisk och klara av att producera på heltid – jobba 8 timmar/dag.

För mig som socialdemokrat innebär det att alla människor ska ha rätt till ett arbete på 100 procent av sin egen förmåga. Om 100 procent för mig är två timmar/dag så ska det finnas möjlighet för mig att bidra med dessa timmar. Full sysselsättning råder när alla som kan och vill arbeta också har ett arbete.

Vi måste öppna nya möjligheter till arbete för personer som har svårt att orka ett heltidsjobb, eller som bara klarar en viss typ av jobb.

Därför behövs det en utvidgad arbetsmarknad där olika aktörer samarbetar kring detta. Där är beslutet om att starta Avestamodellen Arbetsmarknad ett viktigt steg och utveckling av verksamheten Siva service en nödvändighet.

Med detta som grund blir jag lite fundersam över borgarnas mål och budget för Avesta 2011–2013. De har lagt en miljon kronor mindre till bildningsstyrelsen (som ansvarar för arbetsmarknadsenheten) för 2011 och ytterligare minskning på en miljon för 2012.

Vi i den nuvarande majoriteten vill däremot satsa just en miljon kronor per år på att fortsätta utveckla Siva service som är en bra verksamhet, både för deltagarna

som får en sysselsättning och för de pensionärer som får hjälp av dem.

Nu är frågan – var har borgarna tänkt spara sin miljon?

Glöm inte att det var dom som förra mandatperioden lade ner en väl fungerande arbetsmarknadsverksamhet, Returen.

Jag är rädd att det är just arbetsmarknadsverksamheten som återigen får stryka på foten om borgarna får bestämma.

Socialdemokrat, Avesta

Sussie Berger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons